Missie geslaagd

Berber Kok, Projectmanager SWITCH RVE Facilitaire Bedrijven

“Op 2 november 2015 zijn wij live gegaan met het planningsysteem ORTEC”, trapt Berber Kok, Projectmanager SWITCH, af. “Afgelopen jaar stond dan vooral ook in het teken van de voorbereiding op deze stap. Na mijn ‘train-de-trainer’-opleiding in ORTEC, heb ik zo’n veertig collega’s bij Stoffels Bleijenberg en Westerveld opgeleid in het werken met dit nieuwe planningssysteem.”

Berber vindt het leuk om te zien dat collega’s, na wat horten en stoten, nu echt de voordelen van ORTEC ontdekken. “In het begin hadden ze het gevoel dat ze veel meer handelingen moesten verrichten dan voorheen. Dit veroorzaakte de nodige ergernis, want de software zou toch juist processen versnellen en vereenvoudigen? Maar nu ze ervaren dat het één keer goed invoeren van de data later veel tijd en moeite scheelt, zijn ze milder gestemd. Collega’s komen nu trots naar me toe met de mededeling: ‘Berber, ik heb de basis goed staan hoor’.”

“Pas als je je rijbewijs op zak hebt, leer je echt rijden. Hetzelfde gaat op voor werken in ORTEC.”

“Als ik iets geleerd heb het afgelopen half jaar is dat niet alles te ‘copy-pasten’ is op ieder bedrijf binnen Vebego”, blikt Berber terug. “Dankzij SWITCH zijn we in staat om succesvoller samen te werken binnen Vebego én binnen de RVE’s. Maar in het zoeken van die samenwerking moeten we ons blijven beseffen dat ieder bedrijf zijn eigen unieke kenmerken heeft. En dat die ook prima passen in een Vebego-template. Zolang je de uitgangspunten van SWITCH maar juist toepast.”

Vertrouwen
“Waar ik het meest trots op ben? Op de club mensen die de eerste verandering naar plannen in ORTEC mogelijk heeft gemaakt. Hun inzet, enthousiasme en zeker ook het vertrouwen en geduld dat ze toonden… heel bijzonder. Ik ziet de volgende livegang naar SAP op 23 mei 2016 dan ook met vertrouwen tegemoet!”

Terug naar boven