Minder loonkosten, beter resultaat

Joost van Zuilen, Projectmanager ORTEC Hago Zorg

“In mijn vorige functie als rayonmanager bij Hago Zorg had ik graag met ORTEC gewerkt. Met deze planningstool heb je veel meer controle over de personeelsplanning en de financiële resultaten.” Sinds 1 augustus 2015 is Joost van Zuilen Projectmanager ORTEC voor Hago Zorg. Hij adviseert regionale managementteams over hoe zij ORTEC optimaal kunnen gebruiken in de operatie.

De implementatie ging niet zonder slag of stoot. Een voorbeeld? In plaats van achteraf de gewerkte uren per schoonmaakmedewerker in te voeren, plannen de objectleiders in het nieuwe systeem vier tot acht weken vooruit. Joost: “Veel medewerkers vroegen zich af wat het nut hiervan was. De zorg is een dynamische omgeving. Iedere dag anders. En inderdaad, bij een virusuitbraak is elke planning waardeloos.”

Beter financieel resultaat
Toch wegen de aanvankelijke aarzelingen volgens Joost niet op tegen de voordelen. “Door al minimaal vier weken vooruit te plannen, zie je bijvoorbeeld welke mensen er binnenkort met verlof gaan. In plaats van tegen die tijd het uitzendbureau te bellen, kun je nu al kijken of je dat verlof misschien kunt opvangen met de bestaande bezetting. Door taken samen te voegen of juist uit te breiden.

“ORTEC geeft je meer ruimte om te ondernemen. Bovendien bespaar je op loonkosten, met een beter financieel plaatje als resultaat. Dat moet iedere rayonmanager aanspreken.”

De implementatie heeft het afgelopen jaar het uiterste gevergd van collega’s én de organisatie. “Collega’s hadden er het afgelopen jaar een fulltime job bij. Ze verdienen een groot compliment voor de manier waarop ze alle ballen in de lucht hebben weten houden.”

Ook achter de schermen is hard gewerkt. “Er is veel tijd en aandacht geïnvesteerd in opleiding, begeleiding en testen van het systeem. Met als prachtig resultaat dat Hago Zorg nu iedere schoonmaakmedewerker plant in het nieuwe systeem en ook vanuit ORTEC foutloos verloont.”

Terug naar boven