Van pleisters plakken naar genezing
Meer info
Zorg

Beddenrobot

Clean Beds on Demand

Clean Beds on Demand
Clean Beds on Demand bestaat uit de unieke combinatie van  mens en machine.

Clean Beds – robotische reiniging
De innovatieve beddenreinigingsrobot VMARC reinigt het bed en matras met behulp van precisierobots en een op maat gemaakt programma, zonder gebruik van chemicaliën. Ook water-, energie- en persluchtverbruik is minimaal. Het hele proces is constant en reproduceerbaar. Dat maakt het te valideren en transparant. De eerste metingen tonen na reiniging een afname van het aantal micro-organismen van 95 procent! Bovendien houdt deze robot rekening met de gebruikte techniek in of aan het bed, waardoor veel meer verschillende typen bedden en ander rollend materiaal geschikt worden voor machinaal wassen.

Beds on Demand – soepele logistiek
Wanneer de bedden gereinigd zijn, is het cruciaal dat de bedden snel en schoon op de plek van bestemming komen. Nu worden bedden door afdelingen vaak gebufferd, zodat men zeker weet dat er bedden zijn wanneer dit nodig is. Dat brengt meer besmettingsrisico met zich mee, omdat schone en vuile bedden dan naast elkaar staan. Door de inzet van getrainde en gespecialiseerde medewerkers, is het mogelijk om bedden direct na reiniging opgemaakt beschikbaar te hebben. Deze logistieke oplossing geeft real-time reactie op de vraag of behoefte van een afdeling. Daardoor is bufferen niet meer nodig verminderd de kans op kruisbesmetting aanzienlijk.

Ergonomie
Naast veiligheid speelde ook duurzaamheid een belangrijke rol bij de ontwikkeling van Clean Beds on Demand. Omdat het matras door de VMARC wordt opgetild en omgedraaid, hoeven medewerkers geen zware handelingen te verrichten. Clean Beds on Demand is met één persoon per bed volledig uit te voeren. Van beddentransport tot reiniging.

Toekomst
Op dit moment is Clean Beds on Demand getest met de meest voorkomende type bedden. In de toekomst zal het ook mogelijk zijn om andere materialen, zoals rolstoelen, infuuspalen en werkkarren te reinigen.Lees meer hierover op www.hagozorg.nl en www.cleanbedsondemand.com.


Terug naar boven