Robot trainer!
Kent elk voordeel zijn nadeel?
Werk

Als schoonmaker gezien worden, doet je goed

Schoonmakers reizen mee op trein

“Vooral de combinatie”, antwoorden Palmyra van Glanen-Weygel en Petra Daemen op de vraag waarom ze solliciteerden op de vacature van schoonmaker/gastvrouw bij Hago Rail Services. Sinds 1 september 2015 reizen de inmiddels dikke vriendinnen ‘als een soort stewardessen’ mee op de trein op het drukke traject Den Helder-Nijmegen. Ze halen los vuil op, legen prullenbakken en verwijderen storende vlekken van ramen, deuren en tafeltjes. Alles om de treinreiziger een schone, comfortabele reis te bieden.

"Dankzij Care on Track hebben wij elkaar ontmoet"

De dames behoren tot de eerste lichting collega’s van Care on Track, een schoonmaakconcept van Hago Rail Services en NS. “Op lange trajecten is er op de tussenstops geen tijd om een trein goed te reinigen voor hij weer vertrekt. Pas op de eindpunten wordt de trein gereinigd. Door al tijdens de rit schoon te maken, houden onze collega’s op de eindpunten voldoende tijd over voor gerichtere schoonmaak, zoals de reiniging van het sanitair en het wissen van vloeren. En reizen reizigers in een schone trein ”, legt Michel Möller, directeur Hago Rail Services, het idee achter het concept uit.

Reizigers en treinpersoneel zijn zeer te spreken over Care on Track”, concludeert Petra. “We worden overladen met complimenten. Dan weet je waar je het voor doet.”

Zien schoonmaken, doet schoonmaken
De waardering is ook terug te zien in harde cijfers. Sinds de dames en hun collega’s meereizen, is de klanttevredenheid op het stuk tussen Utrecht Centraal en Amsterdam Centraal flink gestegen. Waar eerst 58% van de reizigers de reinheid van de trein waardeerden met een 7 of hoger, is dat nu 71%. Reizigers beoordelen de treinreis als schoner, comfortabeler, sfeervoller en het personeel als vriendelijk!

Palmyra: “De treinen zijn zeker schoner. Dankzij onze inspanningen, maar ook omdat ‘zien schoonmaken, doet schoonmaken’. Sinds de start is de hoeveelheid vuil die we uit een trein halen enorm geslonken. Haalden we aan het begin nog twee volle zakken vuil per rit op, nu is dat soms nog maar een halve zak. Reizigers nemen – soms op ons vriendelijk verzoek – zelf hun afval mee de trein uit, om het vervolgens op het perron (gescheiden) weg te gooien. Van uitpuilende prullenbakken in de trein is op het Care on Track-traject geen sprake meer.”

"Reizigers nemen nu zelf hun afval mee de trein uit"

Sfeervollere en veiligere reis
Dat de reizigers de reis ook als sfeervoller beoordelen, verbaast Petra niets. “Met onze aanwezigheid is er een beetje meer leven in de brouwerij. Er is er weer tijd voor een praatje, een grapje. Voor echt menselijk contact.” Ook het NS-treinpersoneel loopt weg met Care on Track. Palmyra: “De conducteurs, de gastheren op de trein, vinden het waardevol dat ‘hun’ trein al tijdens de reis schoner wordt. En ook de BOA’s (Buitengewoon Opsporingsambtenaren) waarderen een paar extra ogen op de trein. Het versterkt het gevoel van veiligheid.”

Uitbreiding spoorbanen
De positieve resultaten zijn voor Hago Rail Services en NS reden om Care on Track begin 2016 uit te breiden naar nog drie andere trajecten: Alkmaar – Maastricht, Amsterdam – Dordrecht en Lelystad –Vlissingen. Bijna één derde van alle treinreizigers maakt dagelijks gebruik van deze lijnen. Goed nieuws dus voor die treinreizigers (1,2 miljoen) én voor de dames. Petra: “Met de uitbreiding zijn we ook de komende tijd verzekerd van een baan. En wat voor een!”

Terug naar boven