Visie en missie
Vebego’s ecosysteem
Bestuur

Zes trends met impact op Vebego

Voordat we onze visie en missie toelichten, willen we je graag zes trends laten zien waarvan wij denken dat deze impact hebben op ons als Vebego. De dynamiek in de wereld neemt alleen maar toe. Verandering gaat enorm snel. Hoe ontwikkelingen elkaar beïnvloeden, is moeilijk te voorspellen. Dit kan voor onzekerheid zorgen, maar we kunnen ons wel op de veranderingen voorbereiden en zorgen dat we als organisatie wendbaar blijven.


Vergrijzing en kleurrijker

We worden steeds ouder en onze bevolking ook gekleurder. Dit heeft een enorme impact op ons en onze relaties. Wij hebben nu al bedrijven waar de gemiddelde leeftijd boven de 50 jaar ligt. Verzilveren noemen wij dat liever, in plaats van vergrijzen. We weten dat er potentieel zit in deze doelgroep, qua kennis en ervaring. Deze doelgroep biedt dus kansen, zowel op werk (arbeidsmarkt) als in de zorg (klanten). Een grotere verscheidenheid qua culturele achtergrond zien we als een verrijking, maar vraagt mentale fitheid. We zijn dus nog op zoek hoe we onze diversiteit aan doelgroepen in kunnen zetten als gouden troef.


Luister hier ook naar de uitzending van People Power "De terugkeer van meester en gezel"

Download hier de "factsheet demografie"

Flexibel werken

Organisaties vragen om locatie, tijd en arbeidsrelatie onafhankelijk faciliteren. Op het klassieke domein van vierkante meters zien we een forse teruggang in kantoren en ook in de zorg verwachten we deze beweging. Steeds minder van onze diensten worden op een vaste, grote locatie verricht. Dit gebeurt steeds meer decentraal en onderweg. Verbinding van decentrale netwerken is de kunst.

Kijk hier hoe Yask omgaat met flexibel werken:

Eindklant aan het roer

Als wij decentraal en kleinschaliger gaan werken, is de markt mogelijk een logisch verlengde. Zeker omdat eindklanten via nieuwe (online) kanalen direct invloed uit kunnen oefenen. Het vraagt om vernieuwing van onze organisatievormen en daarbij behorende verdienmodellen. Maatwerk op kleine schaal bieden en tegelijkertijd door verbinding te zoeken naar schaalvoordelen op het gebied van kennis, netwerken en financiën.


Tech & Data nemen exponentiële vlucht

Alle dienstverleningsprocessen worden registreerbaar door mobiele technologie en sensoren. We zijn nu al een snelgroeiende dataverzamelaar. In de komende periode wordt het de uitdaging om deze data te verbinden en hieruit nieuwe inzichten op te doen voor onze mensen op de werkvloer. Zo komen we tot nieuwe diensten en een betere coördinatie van dienstverleningsprocessen. Ook zal robotisering verder toenemen. Soms vervangt het ons werk, maar zorgt ook voor nieuwe taken.
Lees hier meer over de Smart Cart.

Lees hier meer over de Beddenrobot.

Circulair en zelfvoorzienend als qualifier

Duurzaamheid zit in onze genen. Duurzaamheid naar een hoger niveau tillen lukt niet op eigen houtje, daar zorgen we pas echt voor als we ketens verbinden. Vebego kent al tal van initiatieven; van zuinig omgaan met water tot zuinig omgaan met mensen. Maar ook hergebruik van machines en materialen of meer halen uit afvalverwerking.


Lees hier meer over afvalverwerking.

Biotechnologie als onderdeel van reiniging

Biotechnologie heeft een steeds grotere invloed op onze maatschappij. We zien dit als een nieuwe trend voor Vebego om rekening mee te houden. Uit deze hoek verwachten we toepassingen rondom reiniging die de bodem onder ons bestaan kunnen wegvagen, maar ook kansen bieden.Lees hier hoe hiermee binnen Alpheios wordt omgegaan.

Terug naar boven