Vebego Foundation
Zes trends met impact op Vebego
Bestuur

Visie en missie

Soms is het tijd voor iets nieuws. Om dat nieuws tijdig te kunnen lanceren gingen Ronald Goedmakers en Steph Feijen in 2014 samen op avontuur. Tijdens een zoektocht naar een nieuwe visie en missie voor Vebego deden zij een verkenning. Daaruit volgde een aantal lastige vragen.

  • Hoe kunnen we Vebego aan de volgende generaties overdragen?

  • Wie zijn onze klanten en wat vragen ze van ons?

  • Hoe passen we de snel ontwikkelende technologie toe?

  • Hoe zorgen we voor betekenisvol werk voor onze mensen?

  • Hoe gaan we om met steeds grotere verschillen in de maatschappij?

  • In hoeverre raakt schaarste van natuurlijke hulpbronnen ons?


Onze Visie en Missie Vebego richting 2025 gaat over hoe wij onze toekomst tegemoet treden We kijken verder vooruit dan we ooit eerder gedaan hebben. Geen stip op de horizon, maar dit keer gaan we op zoek naar een lonkend perspectief. Want we willen met z’n allen IMPACT hebben. Hoe? Dat is ook voor ons soms nog even zoeken. Maar als groep gaan we daar onze weg in vinden. We leggen je graag uit hoe we dat denken te doen.

Visie en Missie
Ons avontuur leidde langs allerhande ontwikkelingen in de wereld. Maar ook langs onze bedrijven, onze klantenkring en organisaties die van belang zijn voor ons voortbestaan. Het bracht ons tot Visie 2025: ons beeld van de toekomst. Onze Missie gaat over de rol die wij in de toekomst willen vervullen.

Visie
We formuleren onze visie als volgt:


“Een turbulente onvoorspelbare toekomst vraagt om aanpassingsvermogen. Ons Family Statement is ons normen en waarden-kader van waaruit wij handelen”

We zien een turbulente wereld met een aantal grote verschuivingen. Maar wij denken ook dat als we goed op deze verschuivingen inspelen, ze ten goede van ons en onze omgeving kunnen uitpakken. Zolang we ons steeds bewust zijn dat we onderdeel zijn van die omgeving en dat iedere positieve bijdrage die wij eraan leveren, impact heeft.

Missie
Onze missie gaat over de rol die we willen en kunnen spelen.
In die turbulente wereld willen we een factor van betekenis zijn. Dat kunnen we op het gebied van dagelijks werk en de zorg. Met een gezond resultaat. Dat hebben we nodig voor ons voortbestaan.

Onze missie is dan ook:

Vebego vitaliseert werk en zorg

Family Statement
We geloven in de kracht van onze waarden. We drijven op 70 jaar geschiedenis. Maar we kijken ook verder dan onze neus lang is. Want wat we nu doen, doen we over 10 jaar misschien niet meer. We zijn niet meer hetzelfde Vebego dan toen we begonnen. We hebben ons verder ontwikkeld, hebben nieuwe markten en landen in Europa verkend en soms weer verlaten. Waarbij het zijn van een familiebedrijf voor ons de constante factor is en ons Family Statement de basis is van waaruit wij handelen. We hebben daarom ons Family Statement aangescherpt aan onze nieuwe visie en missie:

We willen samen met onze medewerkers en met onze klanten stappen zetten. Soms eentje terug, maar altijd proberen we vooruit te gaan. Door buiten te ondernemen en onze nieuwsgierigheid te prikkelen. Dit doen we nu, om met ons vakmanschap een basis te leggen met het vizier op morgen. Want dan willen we er ook zijn. Als Vebego, maar ook voor de wereld om ons heen. Dichtbij of ver weg.

Veel opgebouwd

Wil je meer lezen over de visie en missie van Vebego? Klik dan hier!

Lees hier ook over het ecosysteem van Vebego.

Terug naar boven